Najaars treffen en toilet renovatie

TOILET RENOVATIE

De toilet ruimte van de Hobby600 was tot nu toe niet meer dan een lege kast met een toilet erin. De oude originele toiletruimte was bij de voorafgaande herstel werkzaamheden gesloopt en de oude plastic wanden weggegooit.

Het oude toilet

Vergane glorie

Dus, hoog tijd om de toilet ruimte onderhanden te nemen, na drie vakanties van de provisorische ruimte gebruik gemaakt te hebben.
Na het demonteren van het toilet, zijn de vloer, de onderzijde van de wanden en de rand rond het toiletluik ge-impregneerd met epoxy. Hierdoor wordt het voor vocht lastig nog in het hout te trekken. Wat volgt is het dicht kitten van de naden met polymeerkit.

Vloer en onderzijde wand geimpregneerd.

Vloer en onderzijde wand geimpregneerd.

De wielkast wordt afgetimmert, omdat het toilet hoog staat doordat hij gedeeltelijk op de wielkast staat, wordt besloten het vloertje waar het toilet op staat te verlengen zodat je niet met bengelende benen op het toilet hoeft te zitten. De ruimte hieronder wordt een bergkastje.

Wielkast en toiletvloer

Wielkast en toiletvloer

De wanden en de wielkast worden met wit vinyl bekleedt, het deel waar het toilet op komt te staan met grijze pvc tegels.

Witte wanden, grijze vloer

Witte wanden, grijze vloer

Ondertussen is de bouw van een toiletkastje ook gestart, deze wordt van onze oude eiken vloerplanken gemaakt, met een RVS spoelbakje in een PVC grijs dekblad is het helemaal af.

Eiken toilet kastje

Eiken toilet kastje

Om de toilet artikelen, tubes, potjes en wat meer, neer te zetten zonder dat ze tijdens het rijden overal heen vliegen, wordt een eiken plank gemaakt voorzien van een RVS railing.
De staanders van de railing zijn 10mm rond, de railing zelf is 6mm. Om schuiven van de spulletjes te voorkomen worden schotjes van 10 mm plexiglas achter de staanders geklemt.

Afzet plankje

Afzet plankje

Het kapstokje anex droogrekje wordt ook van RVS gemaakt.

IMG_2637 IMG_2638

Volgende stap is het plafond met de verlichting. Om de bedrading weg te werken die bovenlangs het plafond loopt wordt het plafond 1,5 cm verlaagd, een eiken lijst langs de wanden waarop de nieuwe plafondplaat gegeplaatst wordt, de nieuwe plafond plaat is beplakt met vliesbehang. De verlichting, wordt gemaakt met mini led spotjes in, jawel, een eiken lijst.

Pafond met verlichting

, Pafond met verlichting

Nieuwe spiegels worden besteld en op de wand gelijmd, waarmee weer een fase afgerond is.

IMG_2962a

IMG_2963a

Najaarstreffen Hobby600

Week 40 hadden wij nog een weekje vakantie, we hadden mooi weer besteld en kregen dat ook. De eerste helft van deze week hebben wij in Noord Limburg op de camperplaats bij Plasmolen gestaan. Een pracht camperplek met uitzicht over de Mookerplas.

Zonsopgang gezien vanaf de camper.

Zonsopgang gezien vanaf de camper.

Omdat s’nachts de maan verduistert zou worden,toch maar even de wekker gezet om deze bijzondere gebeurtenis met eigen ogen te aanschouwen.

Maansverduistering, gezien vanaf de camperplaats.

Maansverduistering, gezien vanaf de camperplaats.

In de mooie omgeving van Mook is het goed wandelen en fietsen, wat we dus ook gedaan hebben.

Dinsdags vertrekken we naar de Achterhoek, op camping Elanova nabij Vorden vinden we een plekje. Op deze camping wordt het najaarstreffen van de Hobby600 club gehouden. De organisatie is er in geslaagd een perfect weekend neer te zetten, naast divers georganiseerde activiteiten zoals een bezoek aan het Doolhof bij Ruurlo, Boogschieten, Barbequen. Pannekoeken eten, een wijnproeverij van Achterhoekse wijnen, was er ruim voldoende tijd om de omgeving en natuurlijk de Hobby’s te verkennen.
Hier een foto impressie

7 gedachten over “Najaars treffen en toilet renovatie

  1. saviemeke Berichtauteur

   Dick, de Hobby is nog niet af…..het blijft tenslotte een Hobby. Er zijn nog een aantal zaken die opgepakt moeten worden, trekhaak, binnenzijde cabine net als de rest van de camper afwerken en dan nog wat kleine klusjes waarvan sommige al eens gedaan zijn maar wat toch niet naar de zin is. Ook ga ik onze twee MTB’s welke wij altijd mee hebben op vakantie voorzien van trapondersteuning zodat wij wat makkelijker wat verder weg kunnen fietsen, ook in de bergen.
   Komend weekend nog een keer op pad en dan gaat hij de stalling in, thuis moet ook nog het een en ander gebeuren.

 1. Peter van Dorst

  hallo
  mijn ouders hebben ook een hobby 600
  ik ben deze voor hun aan het opknappen
  en zie dat u erg veel mooie dingen heb gemaakt de wc bijvoorbeeld wouw dat is veel beter!!

  ik had een paar vragen met welke lijm of kit heb u het plafon vast gezet???
  en heb u dat kasje zelf gemaakt?? of is dat te koop!

  mvg PP van Dorst

 2. karel

  Hallo ik zag eem super leuke wc kasje met spoelbak kan iemant vertellen wat de maat is van het wc kasje heb zelf een hobby camper bj 1986 en ben er mee aan werk van a tot z mvg karel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s